Acasă » REGIONAL » Moldova » Lucrări edilitari gospodărești în comuna Todirești. Pregătiri pentru noul an școlar și extindere energie electrică
nomad

Lucrări edilitari gospodărești în comuna Todirești. Pregătiri pentru noul an școlar și extindere energie electrică

Conducerea Primăriei comunei Todirești continuă lucrările de înfrumusețare a comunei. Mai mult, se încearcă prin forțe proprii să se amenajeze spațiile verzi din apropierea unităților de învățământ, mai ales că vacanța școlară se aproprie de sfârșit. Primarul comunei Ovidiu Droancă a precizat că banii folosiți pentru aceste lucrări provin de la bugetul de venituri și cheltuieli deoarece momentan nu mai există fonduri guvernamentale pentru a fi accesate.

„Facem o împrejmuire cu gard la Grădinița Nr. 3 de pe Podiș și începem tot acolo amenajarea unui parc cu o fântână arteziană din piatră, luată din satul Stroiești. De construcția acestei fântâni se ocupă o firmă din comuna Todirești. Practic, toate aceste lucrări sunt demarate cu forțe proprii și din bani de la bugetul local. În mare este vorba despre o sumă de circa 15.000 lei. Suma este mică pentru că reușim să o facem în regie proprie cu sprijinul unor săteni pricepuți”, a declarat primarul Ovidiu Droancă.

 

Proiect pentru extinderea rețelei de energie electrică

 

Un număr de 60 de locuințe din comuna Todirești vor dispune de energie electrică. Potrivit edilului șef, la ora actuală se lucrează la partea de documentații urmând ca mai apoi să fie supuse unei analize a celor de la E.ON.

„Continuăm demersurile de extindere a rețelei de alimentare cu energie electrică la consumatorii casnici din comună. Avem în lucru ridicările topografice și după ce terminăm documentațiile urmează ca dosarul să intre în analiza celor de la E.ON. Vom vedea apoi ce sumă este necesară să alocăm de la bugetul Primăriei. Ne dorim să demarăm lucrările în acest an dar dacă nu vom reuși, pentru că nu depinde doar de noi, cu siguranță la anul vom merge pe extindere. În total circa 60 de gospodării vor avea sursă de energie electrică”, a mai precizat primarul todireștenilor, Ovidiu Droancă.

De menționat că și în acest an se continuă cu tradiția de premiere a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie dar și cu premierea șefilor de promoții din clasele V-VIII. Primăria acordă o sumă de 500 lei plus diplome de merit.

G&B beton

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

O afacere lăsată în ceață de Rareș Bogdan

Au trecut 1 an si fix două luni de când Sorina Matei scria pe blogul său, ...