Acasă » EVENIMENT » Mai mulți lideri de extremă-dreapta se vor întâlni la Florența pentru a lansa proiectul „Noua Europă”  

Mai mulți lideri de extremă-dreapta se vor întâlni la Florența pentru a lansa proiectul „Noua Europă”  

Două mii de persoane vor participa pe 3 decembrie la un miting politic în Florența, menit să lanseze campania pentru a lansa proiectul „Noua Europă” și campania pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Potrivit ziarului francez Liberation, printre cei care vor participa se numără Gert Wilders, proaspăt câștigător al alegerilor din Olanda, Matteo Salvini, al cărui partid se află la guvernare în Italia, sau Jordan Barella, cel care i-a urmat lui Marine Le Penn în fruntea formațiunii Adunarea Națională din Franța.

Evenimentul are drept obiectiv lansarea campaniei pentru alegerile europarlamentare a coaliției „Identitate și Democrație”, a partidelor de extremă dreaptă din Europa.

Pe lângă cei menționați, sunt așteptați reprezentanți ai grupurilor politice austriece, germane și portugheze din această parte a spectrului politic. Pentru deputații din Liga lui Salvini, „întâlnirea din 3 decembrie este un eveniment internațional care, de la Florența, va vorbi întregii Italiei despre un proiect politic pentru Europa, punând în centru valorile noastre, identitatea și cetățenii noștri”.

De altfel, după victoria extremei drepte din Olanda, Matteo Salvini a fost unul dintre primii politicieni europeni care i-a transmis un mesaj „prietenului său Geert Wilders”. „În loc de dezordine europeană cu socialiștii la putere, la Florența se va naște pe 3 decembrie o nouă Europă”, a afirmat vicepreședintele Consiliului italian, membru al partidului de extremă dreapta Liga.

Partenerii de guvernare a lui Salvini au respins adunarea care urmează să aibă loc în Italia. Fratelli d’Italia, formațiunea premierului Giorgia Meloni, a transmis că nu va participa la miting întrucât „inițiativa de la Florența aparține grupului Identitate și Democrație, un grup diferit de al nostru”.

Continuarea pe Libertatea.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...