STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » CULTURAL » Educatie » „Minți Dezghețate” într-o „Magie a Cuvintelor”, la Colegiul „Unirea”
pmp

„Minți Dezghețate” într-o „Magie a Cuvintelor”, la Colegiul „Unirea”

 Două competiții frumoase desfășurate în cadrul Simpozionului Interjudețean „Creativitate în educație și formare profesională”, organizat de Colegiul Tehnic CF „Unirea” din Pașcani

Sâmbătă, 13 mai 2022, a fost a doua zi de competiții din cadrul Simpozionului Interjudețean „Creativitate în educație și formare profesională”, destinate elevilor de gimnaziu.

Colegiul „Unirea” din Pașcani a fost gazdă pentru aproape 200 de elevi din clasele V-VIII, din peste 20 școli, care au participat, pe echipaje, la două competiții : „Minți dezghețate”– concurs interdisciplinar STEM, destinat elevilor de gimnaziu și „Magia Cuvintelor” – concurs de limba română care se adresează doar elevilor claselor a VII-a și  VIII-a.

La concursul „Minți dezghețate”, elevii au lucrat alături de colegi din alte clase pe teme transdisciplinare. Au fost, în total, 33 de echipaje, 12 echipaje din clasele a V-a și a VI-a și 21 echipaje din clasele a VII-a și a VIII-a.

Elevii au reprezentat următoarele școli: Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, Pașcani, Școala Gimnazială „Iordachi Cantacuzino”, Pașcani, Școala Gimnazială „I. Cantacuzino” – Structura Lunca Pașcani, Școala Gimnazială Todirești, Școala Gimnazială Moțca, Școala Gimnazială Hărmănești.

Competiția s-a derulat în intervalul orar 9:30 – 11:00, iar subiectele au presupus întrebări, probleme și exerciții de matematică, fizică, biologie și chimie.

Concursul „Magia cuvintelor”, desfășurat tot în cadrul Simpozionului Interjudețean „Creativitate în educație și formare profesională”, a găzduit, într-o frumoasă competiție în cadrul căreia cuvânt și imagine au fost, deopotrivă, instrumente de comunicare, 8 echipaje formate din câte 4 elevi de clasa a VII-a și a VIII-a, de la școli din Pașcani sau din afara municipiului.

Organizat de Catedra de limba si literatura română din cadrul colegiului, concursul și-a propus valorificarea inclinațiilor creative ale elevilor, încercând o ieșire din tiparele testărilor tradiționale.

Menționăm că primele două competiții desfășurate în cadrul simpozionului din acest an a avut loc vineri, 12 mai 2023: concursul național de antreprenoriat pentru tineri „Creative Business” și ,,Creaţii ştiinţifice şi tehnice proprii cu aplicabilitate în contextul actual”, competiție pe domeniul electric/mecanic/arduino/robotică.

Profesor Iuliana Gordin

Purtător de cuvânt, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani

About Eduard PANAIT

Jurnalist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...