Acasă » REGIONAL » Moldova » Orban, declarații despre primarul din Mogoșești Siret care a întreținut relații sexuale cu două minore în biroul din Primărie

Orban, declarații despre primarul din Mogoșești Siret care a întreținut relații sexuale cu două minore în biroul din Primărie

Premierul Ludovic Orban nu a ignorat situația halucinantă petrecută în urmă cu cîțiva ani în biroul primarului PNL din comuna Mogoșești-Siret. Acesta a promis că liberalii vor avea candidat propriu la alegerile locale, fără ca primarul Damian Butnariu să se mai găsească pe listele partidului. Până atunci, fiind doar suspendat din funcţie, Damian Butnariu va conduce în continuare comuna.

Vestea isprăvilor erotice ale primarului Damian Butnariu, dezvăluire făcută în premieră de „Ziarul de Iaşi“, săptămâna trecută, a ajuns şi la urechile premierului Ludovic Orban. Într-un interviu acordat ieri publicaţiei online Hotnews, cel care este şi liderului PNL a precizat că la nivelul conducerii partidului nu s-ar fi ştiut despre implicarea lui Butnariu, ca martor, într-un dosar de trafic de minori.

Orban a spus că a fost informat despre cazul primarului ieşean şi că PNL va avea alt candidat la alegerile locale din acest an. „Am fost informat (…) Nu s-a ştiut de lucrul ăsta. Credeţi că a ştiut cineva? Acum s-a văzut, ca urmare a unei depoziţii făcute în instanţă. El a fost demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei (filiala locala a PNL) şi nu o să mai candideze el, o să avem alt candidat. Cum să ştim de aşa ceva? Dacă dumneavoastră vă imaginaţi că poţi să ştii tot ce a făcut orice candidat de primar acum 10-15-20 de ani… A trecut vremea aia în care se facea dosarul la securitate şi se ştia tot despre fiecare“, a spus Ludovic Orban.

Reacţia acestuia vine după ce, vineri, PNL Iaşi a anunţat că a luat act de autosuspendarea din funcţie a primarului Butnariu. Această suspendare nu îl împiedică pe primar să îşi continue activitatea nestigherit, în biroul în care a făcut sex cu minore.

Marian Grigoraş, prefectul judeţean Iaşi, a explicat aseară, la solicitarea „Ziarului de Iaşi“, în ce condiţii poate rămâne un primar fără funcţie. „Prefectul poate emite un ordin de încetare a mandatului în situaţii de incompatibilitate sau conflict de interese, constatate de Agenţia Naţională de Integritate sau într-o situaţie de condamnare penală. Potrivit cadrului legal, între prefect şi primari nu există relaţii de subordonare, astfel încât o speţă precum cea în dezbatere nu poate face, în momentul de faţă, obiectul unei măsuri luate de instituţia pe care o conduc“, ne-a spus Marian Grigoraş.

Dacă se va ţine de cuvânt şi nu îl va mai pune pe listele sale la alegerile locale, PNL ar putea suferi o înfrângere la Mogoşeşti Siret, acolo unde primarul-porno conduce comuna din 2004 şi pare a fi susţinut în continuare de săteni. Imediat după dezvăluirea „Ziarului de Iaşi“, am discutat cu mai mulţi săteni din Mogoşeşti Siret care s-au arătat mulţumiţi de primarul lor.

Reamintim că Damian Butnariu a avut calitatea de martor în cadrul unei proceduri judiciare a DIICOT, aflată în prezent pe rolul instanţelor, ce a vizat tragerea la răspundere a unor traficanţi de persoane din zona Paşcaniului. Butnariu a recunoscut că, în 2007, în primul său mandat, a întreţinut raporturi sexuale cu două minore, în sediul primăriei. Ambele erau victime ale unui traficant de persoane pe nume Adrian Buduroi, condamnat în primă instanţă pentru faptele sale la 15 ani de închisoare.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pregătiri de primăvară la spațiile verzi din Pașcani

Lucrările prilejuite acestei perioade la spațiile verzi din municipiu continuă. Spre exemplu, se intervine constant ...