STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » Administratie » Pantazii îi cere lui Pintilie să dea explicații cu privire la eșecul de la Palatul Cantacuzino din Pașcani. Riscăm un blocaj și pierderea finanțării din bani europeni

Pantazii îi cere lui Pintilie să dea explicații cu privire la eșecul de la Palatul Cantacuzino din Pașcani. Riscăm un blocaj și pierderea finanțării din bani europeni

Dumitru Pantazi solicită primarului Marius Pintilie să dea explicații clare cu privire la obiectivul de investiții de la Palatul Cantacuzino din Pașcani. Edilul șef al pășcănenilor spune că doar 50% din acest proiect este realizat, asta deși până la finalul acestui an procentul trebuia să fie de 100%. Investiția se ridică la o sumă de 4 000 000 de euro, cu bani europeni, fiind începută în anul 2021. Conform contractului, consilierul local PSD Dumitru Pantazi spune că trebuia finalizat. Acum riscăm să punem de la bugetul local restul de 2 000 000 euro, bani importanți pentru municipalitate, dacă nu vor fi acordate noi termene.

„Contractul a fost semnat în 2021. În 2023 era termenul de finalizare a investiției iar dânsul (primarul Marius Pintilie – n.r.) spune că este realizat doar 50%. Care sunt cauzele, motivele pentru care nu s-a dus la îndeplinire contractul semnat în 2021? Primarul este principalul ordonator de credite și coordonatorul acestei investiții. Să vină să explice de ce doar atât s-a făcut din contractul semnat din 2021. De ce nu s-a finalizat 100%? Proiectul respectiv are un caracter de reabilitare a construcției și alt caracter de achiziție pe dotări. La dotări nu a făcut nimic! Achiziția pe dotări este zero. El trebuie să vină să explice”, a spus consilierul local PSD, Dumitru Pantazi.

Aroganță pe bani publici

În ședințele de Consiliu Local, atunci când se discuta conturile de execuție bugetare, Dumitru Pantazi ridica problema investițiilor din municipiu, cu insistență la cele din fonduri europene. Acesta atrăgea atenția asupra faptului că municipalitatea riscă să fie pusă la plată dacă nu se ia măsuri cu privire la respectarea termenilor contractuali. Or, dacă nu, să se facă demersuri în vederea prelungirii lor.

„Am solicitat explicații, când s-a discutat contul de execuție, pe aceste probleme. A spus primarul că nu acceptă nici o idee, părere de la noi (consilierii PSD – n.r.). Prin încăpățânarea și orgoliul pe care și-l manifestă în continuare nu acceptă nici o soluție din partea noastră. Acest obiectiv de investiții trebuia finalizat. Dacă el spune că este 50% finalizat, o investiție de peste 4 milioane de euro, dacă nu se prelungesc termenele vizavi de contractul de finanțare, va trebui pus 2 000 000 de euro din bugetul local. Din excedentul bugetar de 15 – 16 000 000 lei, 10 000 000 ar trebui să meargă pe această investiție de la primărie prin neimplicarea actualei conduceri în implementarea proiectului Palatul Cantacuzino din Pașcani. Banii europeni riscă să fie pierduți!”, a conchis Dumitru Pantazi.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Un comentariu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Accident cu o ambulanță aflată în misiune, între Botoșani și Iași. Autosanitara transporta un pacient la spital

O autosanitară a Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani a fost implicat într-un accident rutier pe ...