Acasă » Administratie » Mijloace de transport moderne la Pașcani. Promisiuni: șase autobuze electrice vor ajunge într-un an de zile
pmp

Mijloace de transport moderne la Pașcani. Promisiuni: șase autobuze electrice vor ajunge într-un an de zile

Veste bună pentru pășcăneni, mai ales cei care zilnic sau periodic folosesc mijloacele de transport în comun. Municipiul Pașcani ar urma să primească șase autobuze electrice. Finanțarea se face prin Programul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.) iar contractul a fost semnat de către primarul Marius Pintilie la sfârșitul săptămânii trecute.

Potrivit acestuia, autobuzele vor fi livrate în maxim 12 luni de zile. Ca și date tehnice, cele șase autobuze vor avea o lungime de 10 metri cu o capacitate a bateriei de 383 kw/h și o autonomie de 200 km. Este prevăzut cu 31 de locuri pe scaune cu o capacitate de 70 locuri total. Sunt prevăzute cu funcția de îngenunchiere, adică se va înclina la un unghi de 45 grade când ajunge în stație pentru a facilita accesul mai ușor călătorilor. Va mai avea sistem de afișare în interior pentru călători și cu afișaj exterior la rută.

Precizăm faptul că la ora actuală SC CLP Ecoserv SRL, societate care are în subordine sectorul de transport în comun din Pașcani, deține autobuze vechi, poluante, care periodic necesită reparații. Conform celor de la primărie, parcul auto va fi reînnoit total.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Circa 3000 mp de spații verzi au fost reabilitate săptămâna trecută la Pașcani

Viceprimarul Cristian Rățoi anunță că săptămâna trecută a fost o săptămână de foc pentru angajații ...