Acasă » REGIONAL » Moldova » Pășcănean premiat de ministrul Daea
nomad

Pășcănean premiat de ministrul Daea

 Mii de agricultori sunt pe lista celor care vor primi diplome pentru cei mai buni fermieri

Din judetul Iasi au fost selectati fermierii care s-au dezvoltat in ultimii ani si sunt reprezentativi pentru agricultura din Moldova, potrivit specialistilor in agricultura. Latifundiarii care vor primi premiile sunt Aurel Placinschi, care detine Moldova Tiganasi ’96, Bogdan Pantazi, cu Agrocomplex Lunca Pascani, Nicu Burcus, cu Boga Trifesti. Acestia vor participa la targul de la Romexpo organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), unde Ministrul Petre Daea va premia 1.600 de fermieri din toata tara.

La eveniment vor fi prezenti atat fermieri, cat si angajati din cadrul institutiilor subordonate MADR. Aurel Placinschi este unul dintre cei mai mari fermieri din judet. Inginerul Placinschi este primul beneficiar de fonduri europene din judet care a primit în jur de 30.000 de euro prin programul SAPARD în anul 2004, bani pe care i-a investit în utilaje agricole performante, scrie bzi.ro.

In prezent, administreaza peste 5.000 de hectare de teren agricol în satele Tiganasi, Probota, Trifesti si Victoria si detine o ferma cu 200 de vaci de lapte.

Un alt fermier care s-a dezvoltat in domeniul zootehnic in ultimii ani este Bogdan Pantazi. Tanarul din Pascani detine una dintre cele mai moderne ferme de vaci din judet. Acesta a investit doua milioane de euro din fonduri europene intr-o ferma cu 1.000 de vaci de carne din rasa Charolaise si de lapte din rasa Holstein. Tot in domeniul zootehnic a investit si Nicu Burcusi, in ferma din Zaboloteni, Trifesti. Acesta a primit o finantare europeana de un milion de euro si cu alti un milion de euro din fonduri proprii a modernizat ferma cu vaci de lapte si carne, avand in prezent 1.100 de capete. Cu banii europeni, acesta a construit o sala de muls tehnologizata. Fermierii din judet vor fi premiati miercuri, 9 octombrie, la targul de la Romexpo.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Contracte semnate pentru servicii de proiectare la amenajarea noului cimitir și extinderi rețea gaze în Pașcani

Primarul Dumitru Pantazi anunță faptul că în cursul zilei de astăzi a semnat două noi ...