STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Iasi » PERCHEZIŢIILA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE MINORI
pmp

PERCHEZIŢIILA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE MINORI

Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iaşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 6  percheziții la persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de trafic de minori. 

La data de 27 iulie a.c., polițiștii Brigăzii deCombatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.-S. T. Iaşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 6 percheziții, în municipiul Iaşi dintre care 5 domiciliare iar una dintre ele la un salon de masaj erotic, la persoane bănuite de trafic de minori şi proxenetism în formă continuată. 

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, 5 persoane ar fi recrutat 5 tinere minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, pe care le-ar fi exploatat sexual pe raza municipiului Iaşi, în apartamente închiriate în regim hotelier şi într-o locaţie din zona centrală a municipiului Iaşi, unde ar fi funcţionat un bordel clandestin.

Acestea ar fi fost recrutate din diverse mediisociale, cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situaţie financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, susţineau un ,,test”, în sensul că se profita de naivitatea tinerelor, determinându-le  să întreţină cu acesta raporturi sexuale. 

Victimelor li se promitea  câştiguri mari de bani (200 euro/lună), cazare în municipiul Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice sau se aplica  metoda ”lover boy” pentru ca persoanele vătămate  să devină mai uşor demanipulat. 

Modul de recrutare s-ar fi realizat prin anunţuri înpresă, tinerele fiind recrutate atât din România, cât și din Republica Moldova. 

Ulterior recrutării, persoanele vătămate ar fi fosttransportate la/de la, altora li se asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului. Dacă inițial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ar fi ajuns să întrețină raporturi sexuale cu clienții.

De asemenea, unele dintre victime, după ce ar fiactivat o perioadă de timp în incinta salonului de masaj, ajungeau în final să practice prostituția în apartamente închiriate și puse la dispoziția lor de către cei în cauză. 

În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001, iar de atunci şi până în prezent, cei în cauză ar fi câștigat sume importante de bani, din care au dezvoltat afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile. În urma perchezițiilor, au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, ţigări de contrabandă, iar într-o locaţie închiriată pentru practicarea prostituţiei, a fost identificată o persoană vătămată minoră. 5 persoane au fost conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...