Acasă » CULTURAL » Performanţă greu de egalat | Elevii români au obţinut cinci medalii şi locul I în Europa, la Olimpiada Internaţională de Fizică
pmp

Performanţă greu de egalat | Elevii români au obţinut cinci medalii şi locul I în Europa, la Olimpiada Internaţională de Fizică

Elevii români au obţinut patru medalii de aur şi o medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică, România clasându-se pe primul loc în Europa şi între primele cinci ţări din lume, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Medaliile de aur au fost cucerite de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu (premiat cu argint în 2015), Petru Cotruţ (elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Andrei Radu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila). Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, conform sursei citate.

Delegaţia României a fost coordonată de Delia Davidescu (cadru didactic la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală) şi Adrian Dafinei (conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti).

A 48-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică s-a desfăşurat în Indonezia (Yogyakarta), în perioada 16-24 iulie, reunind 424 de concurenţi din 88 de ţări.

Lotul olimpic revine în ţară marţi, 25 iulie, ora 12:00, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Weekend cu activități la Casa de Cultură din Pașcani

Sâmbătă, 6 iulie 2024 începând cu ora 11.00 în sala Arcadia a Casei de Cultură ...