Acasă » CULTURAL » Premiul Nobel pentru stiinta a ajuns la cercetatorii care au descoperit valurile gravitationale

Premiul Nobel pentru stiinta a ajuns la cercetatorii care au descoperit valurile gravitationale

Premiul Nobel pentru stiinta a ajuns la Rainer Weiss, Barry Barish si Kip Throne, niste baieti inteligenti care au facut o descoperire foarte importanta. Acestia au descoperit undele gravitationale mentionate de Albert Einstein si au putut fi observate cu ajutorul unui aparat denumit LIGO.

Undele gravitationale despre care s-a vorbit in ultimii 100 de ani, sunt fluctuatii in curbura spatiu-timp. Pentru a intelege mai bine acest fenomen, mai multi oameni de stiinta au comparat aceste unde cu valurile micute de pe suprafata unui lac.

Einstein sustinea ca atunci cand un obiect foarte greu se deplaseaza prin spatiu si timp, acesta formeaza undele gravitationale. Tot el mai spunea ca spatiul are 4 dimensiuni, ca este influentat de toate obiectele cosmice si ca se poate modela in functie de obiectele in jur.

Subiectul este foarte interesant si este foarte lung. Unele persoane sustin ca acum pot fi efectuate calatorii in timp prin modelarea spatiului.  Daca vreti sa cititi mai multe despre undele gravitationale si despre cei 3 premianti, aveti link AICI si AICI.

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Mesajele primarilor și aleșilor locali, cu ocazia zilei de 1 DECEMBRIE

​1 Decembrie este data la care românii de pretutindeni sărbătoresc drept Ziua Națională a României, ...