Acasă » REGIONAL » Pascani » Primarul comunei Vanatori, realizari si obiective. Alte santiere in localitate, din primavara
pmp
primar constantin lupu jurnalul regional

Primarul comunei Vanatori, realizari si obiective. Alte santiere in localitate, din primavara

 

Anul 2017 a fost un an cu realizari pentru comuna Vanatori. Primarul Constantin Lupu a reusit sa duca la indeplinire o serie de proiecte importante pentru cetateni. Mai mult, anul 2018 se anunta a fi tot un an al investitiilor, mai ales ca alte proiecte din localitate urmeaza a fi finantate de catre Guvernul Romaniei.

 

In urma reusitei edilului local de a primi finantare, administrația locala s-a mutat într-un nou sediu administrativ. Cladirea se numara printre cele mai moderne primarii din judet iar pentru acest proiect s-a investit o suma de 1 000 000 lei. Banii au fost accesati prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). Tot prin acest program s-a terminat de modernizat cu covor asfaltic 10 kilometri de drum in satele componente.

 

„A fost un an multumitor pentru comuna noastra. Am reusit sa ne mutam in noua cladire a Primariei si sa terminam de asfaltat 10 kilometri de drum comunal. Tot in acest an s-a reusit sa se deschida lucrarile de modernizare a Scolii Generale din comuna Vanatori, un proiect ce se ridica la o suma de 1 900.000 lei dar si Scolii Generale din satul Hartoape, valoare investitiei aici fiind mai mica, 1 400.000 lei. Cele doua proiecte au fost aprobate la finantare de Ministerul Dezvoltarii prin PNDL”, a declarat primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu. Un alt obiectiv care s-a reusit sa fie dus la finalizare este asfaltarea drumului judetean DJ 208 i. Este vorba despre alti 10 kilometri de covor asfaltic care cuprinde satele Gura Badilitei – Crivesti – Vanatori.

 

Obiective pentru anul 2018

 

Desi au fost obtinuti bani pentru proiectele respective, edilul sef a depus alte documentatii pentru noi obiective. Odata cu deschiderea liniilor de finantare au fost aplicate solicitari de fonduri pentru Scoala Primara Vladnicut, Scoala Generala Crivesti, Gradinita din satul Gura Badilitei si Gradinita 2 din satul Hartoape. „Ne-au fost aprobate fonduri pentru alte proiecte importante. Avem aprobate 700 000 lei pentru lucrari de reabilitare si modernizare Scoala Primara Vladnicut, 2 200 000 lei pentru Scoala Generala din satul Crivesti, 1 300 000 lei pentru Gradinita din Gura Badilitei si 700.000 lei pentru Gradinita 2 din satul Hartoape. Proiectele sunt finantate tot prin Ministerul Dezvoltarii – PNDL 2. Mai avem aprobate fonduri pentru aductiune de apa in satele Hartoape si Gura Badilitei. Investitia se ridica la 2 000 000 lei. Urmeaza ca in cursul anului viitor sa dam drumul la lucrari”, a mai precizat primarul.

De cateva zile a fost cumparat cu bani de la bugetul local un utilaj in valoare de 47.000 euro, fiind vorba despre un camion dotat cu sararita si lama. Astfel ca nu va mai fi necesar sa se risipeasca banii de la buget pe firme care sa se ocupe de deszapezirea comunei.

„Este o achizitie extrem de necesara. Comuna Vanatori este cea mai mare din zona ca si intindere. Trebuia sa cumparam un camion cu dotarile necesare pentru a deszapezi strazile in sezonul rece. Masina va fi folosita si la alte lucrari gospodaresti. In curand, prin asociatia Grupului de Actiune Locala (GAL) din care facem parte, vom achizitiona un utilaj multifunctional. Banii sunt veniti de la Guvern prin aceasta asociatie. Astfel ca cele doua masini vor conta enorm de mult la treburile care le vom avea in localitatea noastra”, a incheiat primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu.

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Domeniul de milioane în care Florian Coldea a investit banii din traficul de influență! Prețul exorbitant al vilei în care se va muta fostul cap al SRI

Florian Coldea a strâns o adevărată avere imobiliară în ultimii ani, totul datorită serviciilor de ...