Acasă » ECONOMIC » Protest din partea magistraților pentru păstrarea pensiilor speciale
thomplast

Protest din partea magistraților pentru păstrarea pensiilor speciale

Lipsa pensiilor de serviciu îi determină pe magistrați să protesteze.

Miercuri, procesele s-au amânat pe bandă rulantă. S-au judecat doar cauzele civile urgente, cu minori, și cele penale, în care s-au discutat măsurile preventive.

Magistrații protestează din cauza intenției parlamentului de a adopta legea care duce elimina pensiilor de serviciu. Ar urmă să dispară și posibilitatea că judecătorii și procurorii să nu se mai poată pensiona după 25 de ani de activitate.

Laura Radu, președintele Tribunalului București: „Degeaba comentează lumea, că pensiile lor se bazează pe contribuția lor lunară. Și să nu uite lumea că au o serie de incompatibilități și interdicitii în timpul carierei”

Judecătorii susțin că o asemenea modificare le afectează independența și invocă două decizii ale Curțîi Constituționale care interzic anularea unor drepturi deja câștigate. Așa că de astăzi vor judeca doar cauzele urgențe, civile sau penale. Citiți mai multe pe știrileprotv.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Liderul ADN Pașcani, Dragoș Ionescu, prezent la Adunarea Generală a Organizațiilor

Eveniment politic important pentru Organizația Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN). De câteva ore a început ...