Acasă » REGIONAL » Moldova » Serviciul de transport public va fi preluat de Ecoserv SRL, din martie
thomplast

Serviciul de transport public va fi preluat de Ecoserv SRL, din martie

Regia păşcăneană de de termoficare este, oficial, în faliment. Tribunalul Iaşi a dispus pe 15 ianuarie 2020 intrarea în procedura generală de lichidare a activelor şi dizolvare a societăţii precum şi ridicarea dreptului de administrare. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 6 mai.

Până atunci va fi întocmit şi publicat tabelul definitiv cu creanţele iar toate bunurile regiei vor fi puse sub sigiliu, în vederea valorificării lor.
Decizia instanţei era aşteptată de administraţia locală. Consiliul local a votat anul trecut intrarea în insolventa a regiei după ce conducerea unităţii a anunţat că nu mai poate furniza căldură şi a reziliat contractile cu toţi abonaţii. De asemenea primarul municipiului, Dumitru Pantazi a insistat ca la unităţile de învăţământ precum şi serviciile şi instituţiile publice din subordinea Consiliului Local să fie montate centrale termice individuale, lucrări finalizate deja, în timp ce consilierii din opoziţie au solicitat menţinerea activităţii RAGCL măcar încă un an de zile şi închiderea ei, controlată, în timp.

A rămas însă nerezolvat viitorul transportului public local, administrat încă de RAGCL. Serviciul ar urma să fie preluat de societatea locală de salubritate spun reprezentanţii Primăriei. În şedinţa de la sfârşitul lunii ianuarie ar urma să fie suspus aprobării un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Dumitru Pantazi prin care CLP Ecosalubritatea SA Paşcani va fi transformată sin CLP Ecoserv SRL, adică din societate pe acţiuni în una cu raspundere limitată. În acest fel procedurile de delegare, directă, ar urma să fie mult mai simple şi vor fi derulate pe parcursul lunii februarie.
Aşadar incepand cu lună martie Pascaniul va avea un nou serviciu de transport public local. Reprezentantul societăţii care aşteaptă să preia delegarea spune că şoferii de la RAGCL vor fi angajaţi de noul operator de transport în comun. Autobuzele RAGCL nu pot fi transferate pentru că sunt puse sub sechestru de FISC. De aceea vor fi închiriate altele mai performante şi mai puţin poluante susţine şeful de la ECOSERV.

Citește mai multe pe Bittv.info

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Liderul ADN Pașcani, Dragoș Ionescu, prezent la Adunarea Generală a Organizațiilor

Eveniment politic important pentru Organizația Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN). De câteva ore a început ...