Acasă » Administratie » PSD critică, Pintilie se conformează la treabă. Parcul de 1 milion de euro din zona Vale – Pașcani, amenajat cu două bănci
pmp

PSD critică, Pintilie se conformează la treabă. Parcul de 1 milion de euro din zona Vale – Pașcani, amenajat cu două bănci

Primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie începe să asculte pe ultima sută de metri de mandat de opozanții politici. Cel puțin așa pare din activitatea lui din ultimele zile. Un prim exemplu este acela că în ultima conferință de presă susținută de PSD, Dumitru Pantazi a criticat atitudinea nepăsătoare a primarului cu privire la dezinteresul acordat față de Apa Vital, avariile dese și și întreruperile de apă. Fostul primar, actual candidat PSD, a spus că ar trebui ca primarul să ia atitudine, să discute cu operatorul județean și să caute soluții pentru ca astfel de probleme să nu mai existe. Mai mult, a spus că ar trebui să fie chemați la Pașcani pentru dialog.

La scurt timp, primarul Marius Pintilie a convocat o întâlnire cu aceștia având ca temă tocmai problemele ridicate de Pantazi.

Cel de-al doilea exemplu este amenajarea spațiului de joacă și recreere din spatele magazinului Riama din vale pentru care primarul Pintilie este dispus să aloce 1 milion de euro. Deși a fost scos la licitație Comisia de analiză a blocat investiția cel mai probabil din cauza prețurilor enorm de mari pe aparate din proiect, spun tot cei de la PSD.

Dumitru Pantazi a declarat că deși nu a reușit să facă parcul, primarul nici măcar nu a binevoit să amenajeze cu bănci zona până la reabilitarea lui. Astfel că spațiul respectiv arată din ce în ce mai rău.

Astăzi, o echipă de la primărie s-a deplasat la parc și au înlocuit băncile cât și coșurile de gunoi. Însă toboganele rupte și sparte, un pericol real pentru cei mici, au rămas.

Precizăm faptul că pentru parcul respectiv a fost alocat de la bugetul primăriei suma de 1 milion de lei la inițiativa primarului Marius Pintilie. Dacă va fi amenajat, cetățenii din zonă vor avea parte de jardiniere, spre exemplu, la prețuri de trei sau chiar patru ori mai mari decât pe piață. De asemenea vor fi amplasate WC-uri inteligente sau mobilier la prețuri exorbitante.

Citește și:

În acest timp, viceprimarul Cristian Rățoi a demarat procedurile de amenajare a trei locuri de joacă la un preț total de circa 80.000 euro. Cum i-a fost luat Serviciul de Gospodărie Comunală, doar două locuri de joacă au fost finalizate. Este vorba despre spațiul de pe strada 1 Decembrie 1918 și cel de la blocul C5 din zona deal. Al treilea spațiu de joacă care arată deplorabil, un real pericol pentru copii și care se dorea a fi amenajat în aceeași sumă este spațiul din apropierea Bisericii SF. Vineri din vale. Însă, din motive neștiute, primarul Marius Pintilie a renunțat la el.

La discutarea proiectului cu privire la alocarea sumei de 1 milion de euro pentru spațiul de joacă de la Riama, consilierii spuneau că în acești bani puteau a fi amenajate toate spațiile de joacă din municipiu, plus înființarea altora în suburbiile Pașcaniului. Însă nu s-a dorit!

FOTO:

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vine noua pandemie?! Virusul mortal care a speriat lumea. Nu are vaccin sau tratament

Autoritățile indiene iau măsuri rapide pentru a preveni răspândirea virusului Nipah după moartea unui băiat ...