Acasă » EVENIMENT » Rețea uriașă de trafic de migranți descoperită în România prin operațiunea Great Expectations. Sumele plătite pentru un drum în Europa

Rețea uriașă de trafic de migranți descoperită în România prin operațiunea Great Expectations. Sumele plătite pentru un drum în Europa

Poliţiştii de frontieră și DIICOT au identificat un grup organizat specializat în trafic de migranţi, grupa care a activat pe teritoriul României. Potrivit anchetei, migrații le plăteau traficanților sume cuprinse între 2.000 și 2.500  de euro pentru a ajunge în țări in vestul Europei, notează Digi24.ro.

„În perioada februarie – mai 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul I.G.P.F – D.PCMIIT şi I.T.P.F. Timişoara – BPCMIIT au documentat activitatea infracţională a unor persoane despre care deţineau date ca sunt implicate în acţiuni care vizează traficul de migranţi pe ruta Bulgaria/Serbia – România – Ungaria – state din vestul Europei. A fost sesizată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în baza delegărilor primite, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au probat activitatea infracţională desfăşurată de gruparea organizată, acţiunea fiind denumită generic “GREAT EXPECTATIONS””, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că din gruparea infracţională fac parte cetăţeni români domiciliaţi pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ialomiţa, Călăraşi şi Timiş, care erau sprijiniţi de către un cetăţean tunisian stabilit în România, responsabil cu recrutarea şi găzduirea migranţilor.

Din investigaţiile efectuate a rezultat faptul că începând din luna februarie 2020, gruparea infracţională a activat pe teritoriul României, prin racolarea, îndrumarea, călăuzirea şi transportarea migranţilor intraţi ilegal pe teritoriul ţării noastre din Serbia, dar şi a unor persoane, cetăţeni străini, intraţi legal în România, dar care nu aveau drept de circulaţie în Spaţiul Schengen. Aceştia aveau ca destinaţie finală Germania, costul unui astfel de transport fiind de 2.000 – 2.500 de euro, pentru fiecare migrant”, se mai precizează în comunicat.

În vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat migranţii erau ascunşi în locuri special amenajate în microbuze de transport persoane, care efectuau curse cu cetăţeni români care declarau că merg să muncească în state din vestul Europei.

Începând cu data de 01.06.2020, lucrătorii noştri au monitorizat persoanele suspecte în cauză în timp ce derulau un transport de migranţi. Astfel, în data de 02.06.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi într-un loc special amenajat în interiorul unei autoutilitare, şapte cetăţeni egipteni care urmau să fie scoşi ilegal din România de şoferul microbuzului, cetăţean român, şi alţi doi însoţitori ai acestuia, tot cetăţeni români. Persoanele în cauză au fost duse pentru audieri la DIICOT. De asemenea, în municipiul Timişoara au mai fost identificate alte două microbuze, modificate cu locuri special amenajate pentru ascundere, precum şi un autoturism, folosite de membrii reţelei la transportul migranţilor.

Citește mai multe pe Digi24.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au ...