Acasă » ECONOMIC » Afaceri » S-a lansat platforma prin care românii pot accesa 46 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană 
pmp

S-a lansat platforma prin care românii pot accesa 46 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană 

Platforma prin care vor fi depuse toate proiectele pentru accesarea celor 46 miliarde euro din Politica de Coeziune 2021-2027 este disponibilă oficial la https://mysmis2021.gov.ro, a anunţat, marţi, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

România este acum într-un moment foarte important, având un buget de investiţii care este aproape dublu faţă de ceea ce înseamnă perioada de programare precedentă, dar şi faţă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. În acest sens, finalizarea sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+ care stă la baza gestionării fiecărui cent din banii europeni de care dispunem era vitală pentru viitorul investiţiilor strategice naţionale. Am promis că pe 16 mai lansăm platforma.

Ei bine, astăzi găsiţi pe site-ul ministerului noul sistem informatic, construit în conformitate cu regulile de transparentizare şi acces facil la fonduri. Îmbunătăţirea funcţionalităţilor platformei faţă de cea veche, prin automatizarea anumitor acţiuni în diversele etape din ciclul de viaţă al programului/proiectelor, va însemna pentru cei care accesează bani europeni eficientizarea şi accelerarea procesului de implementare a proiectelor. Mulţumesc pe această cale tuturor partenerilor implicaţi, în special Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, fără de care viitorul banilor europeni ar fi fost în pericol”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Platforma este dezvoltată de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în conformitate cu reglementările Comisiei Europene şi cerinţele de transparentizare şi acces facil al beneficiarilor la fondurile externe nerambursabile, stabilite în cadrul Sistemului de management şi control.

Procesul de dezvoltare s-a axat inclusiv pe respectarea legislaţiei în vigoare şi răspunderea la nevoile de îmbunătăţire şi optimizare a utilizatorilor sistemului informatic MySMIS2014/SMIS2014+ . În acest sens, arhitectura sistemul informatic MySMIS2021/SMIS2021+ reflectă toate etapele ciclului de viaţă al unui proiect.

Potrivit sursei citate, aplicaţia MySMIS2021 acoperă toate etapele ciclului de viaţă al unui proiect – definirea apelului, elaborarea şi depunerea proiectului (cererii de finanţare), evaluarea, contractarea, achiziţiile, implementarea şi monitorizarea, prin module dedicate. Între modulele aplicaţiei există o interdependenţă, astfel încât informaţiile pot fi, pe de o parte, asociate codului unic al proiectului, şi pe de altă parte, agregate la diferite niveluri ale programului operaţional.

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Decizie pentru 1,8 milioane de români care primesc tichete de masă. Intră în vigoare pe 1 iulie

Membrii Guvernului s-au reunit astăzi pentru prima dată după alegeri. Executivul trebuie să decidă asupra ...