Acasă » REGIONAL » Moldova » Ședință de URGENȚĂ la Pașcani pentru noi măsuri împotriva CORONAVIRUS | VIDEO

Ședință de URGENȚĂ la Pașcani pentru noi măsuri împotriva CORONAVIRUS | VIDEO

COMUNICAT. Primarul Municipiului Pașcani, domnul Dumitru Pantazi a convocat astăzi, 25 03 2020 Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a adopta HOTĂRÂREA NR. 2 din 25.03.2020, unde s-au luat MĂSURI URGENTE în concordanță cu Ordonanța Militară Nr. 3/24.03.2020.

Hotărârea luată astăzi, 25 03 2020 se referă la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor. Ei pot apela la numărul de telefon 0232.710.730, pentru a fi luati în evidență. În Municipiul Pașcani sunt, conform datelor primite, 6.114 de persoane peste 65 ani.
Poliția Locală va comunica zilnic la Serviciul de Asistență Socială și la Compartimentul Situații de Urgență lista cu persoanele care au solicitat sprijin. Lista va conține numele și prenumele, vârsta, numărul de telefon și adresa de domiciliu.

Atenție! Sunt două aspecte de luat în evidență:

1 – persoanele cu vârsta peste 65 ani ce nu au venituri vor fi sprijinite de către Primărie pentru achiziționare și deplasarea produselor la domiciliu;

2 – persoanele cu vârstă de peste 65 ani ce au venituri, unde noi le vom face cumpărăturile pe care dumnealor le solicită și le transportăm produsele la domiciliu, însă din banii acelor persoane și cu transport evident gratuit.

Facem un apel la persoanele înstărite din Municipiul Pașcani,
la cei cu posibilități materiale
să îi sprijine pe cât posibil pe cei aflați în dificultate.

Facem un apel la preoții din Municipiul nostru
să ajute persoanele pe care le cunosc din fiecare Parohie,
persoane ce nu au posibilități materiale, aparținători etc.

O altă decizie luată astăzi, a fost aceea de a sprijini cadrele medicale ce fac naveta. Astfel, se va pune la dispoziția Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, în contextul restrângerii activității de transport pe ruta Iași – Pașcani și retur, microbuzul școlar al Școlii Gimnaziale Gaștești, pentru a asigura prezența medicilor și personalului sanitar la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Dacă numărul personalului medical este mai mare, atunci vom mai pune la dispoziție încă un microbuz.

Vă mai transmitem faptul că, în Municipiul Pașcani se află în momentul de față 180 de persoane izolate la domiciliu și momentan nu avem nici un caz confirmat de infectare cu COVID-19.

Stimați cetățeni,
știm că trecem prin niște momente dificile în care trebuie să stăm departe de cei dragi, dar sunt niște măsuri luate pentru binele tuturor.
Vă rugăm să vă păstrați calmul și să respectați măsurile impuse de la nivel central.

În final vrem să mulțumim tuturor celor din Linia I:
personalul de la/pe Ambulanță, SMURD, Poliție, Jandarmie, Pompieri, Spitale, voluntari si cei care se implică efectiv, atât din Municipiul Pașcani cât și din țară, pentru sacrificiile pe care le fac. Ei sunt cei mai expuși în momentul de față, de asta trebuie să le acordăm tot sprijinul și respectul nostru! *pentru a ajunge informația corectă la toți cetățenii, distribuiți acest mesaj!

Hotărâre CLSU Pascani 2020 -lucru 2

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: SUA şi Rusia nu mai decid asupra problemelor lumii

Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au ...