Acasă » REGIONAL » Iasi » Serviciul HelpLine WorldStreet – Consiliere Psihologică Gratuită a Victimelor Accidentelor Rutiere
nomad

Serviciul HelpLine WorldStreet – Consiliere Psihologică Gratuită a Victimelor Accidentelor Rutiere

Comunicat. Asociația pentru Protecția Rutieră ”WorldStreet” lansează astăzi Serviciul HelpLine WorldStreet – Consiliere Psihologică Gratuită a Victimelor Accidentelor Rutiere.

Serviciul HelpLine WorldStreet este destinat victimelor accidentelor rutiere cărora le este oferită consiliere psihologică în mod gratuit, 24 de ore din 24.

Persoanele care consideră că au nevoie de acest ajutor din partea psihologilor Asociației WorldStreet pot apela cu încredere numărul de telefon –0745.232.231– pentru a cere ajutor. Serviciul HelpLine WorldStreet este componentă a ”Safety First” – proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare și deprinderea unor cunoștințe de educație rutieră civică a comunității municipiului Iași finanțat de către Primăria Iași prin contractul nr. 82.784/29.07.2019.

Asociația World Street, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași , Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISUJ), cu finanțare de la Primăria Iași, derulează un proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare și de prindere a unor cunoștințe de educație rutieră civică a membrilor comunității din municipiul Iași denumit ”Safety First”.

Proiectul ”Safety First” se derulează pe o perioadă de patru luni calendaristice: august, septembrie, octombrie, și noiembrie. Activitățile se vor derula până la sfârșitul anului deoarece, unii dintre beneficiarii direcți ai proiectului, respectiv elevii de clasa a 11-a și a 12-a, sunt supuși presiunii examenelor de bacalaureat și atestate profesionale. Scopul proiectului îl constituie sensibilizarea, responsabilizarea, și informarea  unui număr de cel puțin 10.000 de beneficiari care intră în contact direct cu activitățile desfășurate prin intermediul proiectului, membri ai comunității municipiului Iași de toate vârstele. Obiectivele pe termen scurt și lung sunt reducerea numărului accidentelor rutiere în rândurile pietonilor, șoferilor, bicicliștilor din municipiul Iași.

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Iasi în baza Legii 350/2005 privind finanțările nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Prin intermediul celor patru activități ale proiectului ”Safety First”, dorim:

a) responsabilizarea a cel puțin 1.200 de elevi de clasa a 11-a și a 12-a, care urmează să ia permisul de conducere, pietoni sau bicicliști prin ateliere de educație rutieră personalizate. De asemenea, 1.200 de broșuri vor fi distribuite elevilor de liceu și colegii cu prezentări ale sfaturilor de prim ajutor în caz de accident rutier;

b) sensibilizarea unui număr de 6.000 de șoferi în privința accidentelor rutiere prin acțiuni de răspândire a unor odorizante auto cu mesaje de sensibilizare prin acțiuni ale voluntarilor diurne și nocturne desfășurate la concerte, festivaluri și alte întâlniri ale comunității;

c) înființarea liniei telefonice HelpLine WorldStreet pentru consilierea psihologică gratuită a victimelor accidentelor rutiere;

d) organizarea unui eveniment public pentru sensibilizarea comunității în privința mobilității, a numărului mare de accidente rutiere din Iași. Evenimentul se numește”Viața are culoare! STOP Accidentelor rutiere!” EDIȚIA III și va presupune lansarea în aer a celpuțin 1.000 de baloane ecologice cu heliu în cadrul unui eveniment public care va avea loc la Palas Iași pe data de 6 octombrie, la ora 15. Valoarea totală a proiectului este de 34.276 lei, din care suma de 30.848 (90%) reprezintă finanțare din partea Primăriei Iași iar suma de 3.427 adică (10%) este contribuția Asociației WorldStreet.

Vă mulțumim pentru prezență!

Pentru mai multe informații ne puteți contacta:

email: office@worldstreet.ro

Tel.:0732.331.052

Sau:https://www.facebook.com/AsociatiaWorldStreet/: www.worldstreet.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un alt șofer din Târgu Frumos prins fără permis la volan

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au oprit pentru ...