Acasă » REGIONAL » Moldova » Strategia noii conduceri din Pașcani pentru fluidizarea traficului rutier: sensuri giratorii în loc de semafoare

Strategia noii conduceri din Pașcani pentru fluidizarea traficului rutier: sensuri giratorii în loc de semafoare

Primarului municipiului Pașcani Marius Pintilie, alături de viceprimarul Cristian Rățoi și administratorul public Claudiu Bodoașcă, a susținut în cursul zilei de ieri o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate o serie de probleme cu care se confruntă municipalitatea.

Printre cele prezentate s-a pus în discuție noul plan pentru fluidizarea traficului rutier din Pașcani. Primarul Pintilie a declarat faptul că are în vedere ca semafoarele din intersecții să fie desființate în schimbul amenajării unor sensuri giratorii. În opinia acestuia, este soluția cea mai potrivită pentru circulația urbană. Primele două intersecții vizate este cea de la Spitalul Municipal de Urgență și cea de la gară. Însă, se dorește a fi desființate și celelalte intersecții semaforizate existente din zona Deal. Pintilie spune că se va consulta cu specialiști în domeniu iar dacă aceștia nu vor fi de acord cu planul său va prezenta Consiliului Local propunerea lor. Totodată, în viitorul apropiat se va modifica și sensurile de circulație de pe străzile dintre blocuri în sensuri unice. Prima zonă vizată este cea din Vale, străzile 1 Decembrie 1918, Mihai Eminescu, zona Gării și celelalte străzi din apropierea Esplanadei. „Am apelat la doi tineri arhitecți din Bacău. Au venit la Pașcani, am discutat despre planul de fluidizare a traficului rutier și de o sistematizare a lui și așteptăm o soluție din partea lor atât pe partea de circulație cât și parcări. Deocamdată ne aflăm la stadiul de discuții, soluții, urmând ca mai apoi să prezentăm un proiect consilierilor”, a declarat primarul Marius Pintilie.

Edilul șef a mai precizat că are în vedere să acceseze surse de finanțare externă în acest sens deoarece bugetul local este îngreunat cu partea de cofinanțări pe proiecte europene cât și alte proiecte absolut necesare ce urmează a fi implementate.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Pașaportul Covid -19 pentru zborul cu avionul. Cum arată documentul

Companiile aeriene își doresc ca, din luna martie 2021, zborul cu avionul să fie posibil ...