STIRI DE ULTIMA ORA
Acasă » REGIONAL » Pascani » Supravieţuitorul accidentului aviatic de la Tătăruşi a făcut publice imagini din timpul prabuşirii aeronavei de agrement
pmp

Supravieţuitorul accidentului aviatic de la Tătăruşi a făcut publice imagini din timpul prabuşirii aeronavei de agrement

Filmarea începe din cabina avionului de agrement. Imaginile sunt suprinse de pasager, un tânăr de 32 de ani. Urcase la bord imreuna cu pilotul, în vârstă de 63 de ani, cu experienţă de zbor de peste 40 de ani.

În imagini se vede cum aeronava cu elice yr 5228 se ridică de la sol .După cîteva zeci de secunde, cînd avionul era deja în aer, elicea se opreşte. În acel moment începe picajul şi prăbuşirea aparatului. În urma impactului, pilotul a murit pe loc iar pasagerul a supravieţuit.

Aeronava prăbuşită făcea un zbor de agrement şi se pregătea pentru o demonstraţie la un show aviatic. În aceeaşi zi, cu cîteva zeci de minute de accident, şi adjunctul IPJ Iaşi şi primarul localităţii unde s-a prăbuşit au urcat şi ei în acest avion.

După accident, anchetatorii au aflat că autorităţile locale nu au semnat nici un contract cu cei care zburau la mitingul aviatic şi nici nu le-au cerut piloţilor documente pentru revizia şi starea tehnică a avioanelor venite la showul aerian.

Autorităţile locale spun că, la zilele comunei Tătăruşi, este un obicei că, în fiecare an, localnicii să se bucure şi de un show aviatic, iar curioşii pot urca la bordul unui avion preţ de câteva minute, să admire priveliştea de sus.

Procurorii vor să afle şi dacă aceste curse erau, într-un fel sau altul, fiscalizate. În timp ce primarul spune că cei care erau luaţi în plimbările de agrement nu plăteau nimic, unii localnici susţin că ar fi plătit. Anchetatorii verifică şi autorizaţiile de survol ale piloţilor. În plus, la faţa locului nu există nici un fel de asistenţă medicală, lucru obligatoriu pentru astfel de evenimente. Vezi filmarea video AICI

About Redacția

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Cum poţi intra în comă de la caniculă. Medic: „Atenţie la aceste simptome!”

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Roșu de caniculă pentru mai mult de jumătate ...