Acasă » REGIONAL » Pascani » Sute de mii de euro, jonglate de un primar. Investitii importante pentru o comuna din apropierea Pascaniului
pmp

Sute de mii de euro, jonglate de un primar. Investitii importante pentru o comuna din apropierea Pascaniului

Nu exista an in care intr-o comuna din apropierea municipiului Pascani sa nu existe cel putin o lucrare publica de reabilitare sau modernizare.  Este cunoscuta in judet ca fiind una dintre cele mai moderne localitati datorita faptului ca a beneficiat de proiecte importante ce au dus la dezvoltarea ei. Acum, edilul sef a reusit sa acceseze alte fonduri in suma de peste 3 000 000 lei.

 

In comuna Tatarusi se injecteaza anual sume importante de bani, atat de la bugetul de stat al Romaniei cat si din fonduri europene. Recent, primarul Costel Iosub (FOTO) a reusit sa acceseze noi fonduri prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) II. Este vorba despre „Modernizare, reabilitare și dotare Corp A la Liceul Tehnologic din satul Tatarusi, proiect in suma de 939,277.14 lei” si „Consolidare, extindere, modernizare si dotare Dispensar Uman Tatarusi, comuna Tatarusi in valoare de 1,703,318.72”. Pe langa aceste doua proiecte, Consiliul Judetean Iasi a alocat fonduri pentru reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 208F in lungime de 12,5 km, drum care trece prin localitate.

„Recent am semnat contractul pentru proiectul „After – school”. Este un proiect cu finantare europeana in valoare de 500.000 euro. A fost organizata procedura de licitatie iar firma castigatoare este Iasicom Iasi. Prin realizarea acestui proiect, zeci de copii din Tatarusi isi vor face temele dupa ore sub indrumarea unor profesori si vor primi si o masa calda. Dupa program vor fi transportati acasa cu microbuzul scolar. Ne dorim ca centrul comunei, acolo unde va fi implementat acest proiect, sa devina un centru educational mai ales ca avem in zona si muzeul, scoala primara, scoala de arte si meserii, biserica etc. In lucru avem un proiect de modernizare si reabilitare plus dotare a scolii din satul Uda. Se lucreaza si la Caminul Cultural din comuna, investitie pe care am reusit sa o obtin prin Compania Nationala de Investitii (CNI). Proiectul prevede reabilitarea si modernizarea unitatii culturale. Un alt aspect important pentru noi este faptul ca in curand vom face receptia la sistemul de alimentare cu apa”, a declarat primarul comunei Tatarusi, Costel Iosub.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Conferință de presă PRO România Pașcani. Analiză și concluzii după alegerile locale

Astăzi, reprezentanții PRO România Pașcani au susținut o conferință de presă, așa după cum obișnuiesc ...