Acasă » ECONOMIC » Uber, Bolt şi Clever cer adoptarea imediată a unei Ordonanţe care să le reglementeze serviciile
nomad

Uber, Bolt şi Clever cer adoptarea imediată a unei Ordonanţe care să le reglementeze serviciile

Ordonanţa care a modificat legea taximetriei a fost resimţită din plin de bucureşteni. În zadar au încercat în acest weekend să găsească o maşină disponibilă. Cei care au fost totuşi mai norocoşi şi au reuşit au avut însă de aşteptat mai mult. Iar pentru că cererea era mare şi maşinile insuficiente, preţul unei curse a crescut. Bucuroşi au fost însă taximetrişti, care au lucrat la foc continuu.

Folosesc UBER şi sunt foarte nemulţumit comparativ cu cei care sunt taximetrişti. Era unul mai încolo, oribil. Dacă era să te sui în maşină cu siguranţă zicea: nu o să îţi pun aparatul, frăţioare, că îţi iau cât vreau eu”, povesteşte o persoană.

Din analizele companiilor de transport alternativ, aproximativ 100.000 de pasageri din Bucureşti au avut de suferit în cele patru zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei care modifică legea taximetriei, pentru că nu au reuşit să îşi găsească o maşină disponibilă.

Anca Gherle, manager Clever: „Cererea s-a dublat, iar din păcate timpul de aşteptare a crescut cu 4%. Fie nu au găsit maşină disponibilă, fie au aşteptat de 4 ori mai mult ca să găsească o maşină. Putem să zicem că serviciul de ride sharing a scăzut cu 25% doar în 4 zile”.

Taximetriştii sunt însă de altă părere.

Taximetrist: Taxiul a fost mai solicitat.

Reporter: Cum vi se pare ordonanţa asta?

Taximetrist: Pentru noi e foarte bună, sigur că da. E foarte bună. Avem de lucru mai mult.

Taximetrist: De ce nu fac exact ca noi, maşinile să fie inscripţionate, galbene, să aibă aparat de taxat, revizie din 6 în 6 luni, atestate de persoane, bagaje, exact ca la noi. Eu nu am nimic cu nimeni.

Reprezentanţii companiilor Uber, Clever şi Bolt au decis să lanseze o petiţie de susţinere a ride sharingului.

Anca Gherle, manager Clever: „Sperăm că dacă Guvernul va vedea sute de mii sau chiar un milion de semnături din partea pasagerilor, va înţelege importanţa de a reglementa în regim de urgenţă”.

Companiile de ride sharing au primit asigurări din partea Executivului că săptămâna aceasta vor primi varianta finală a draftului care ar urma să reglementeze şi transportul alternativ.

Petiţia poate fi semnată la adresa https://www.continuam.ro/ unde sunt disponibile toate informaţiile despre situaţia din acest moment de pe piaţa de ride sharing şi e-hailing.

Sursa www.digi24.ro

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Avertisment DUR venit din Guvern: ‘România are din 2021 și până în 2023 o perioadă foarte grea’

Marea provocarea a guvernanților este acum să facă proiecte prin care să ia realmente cele ...