Acasă » REGIONAL » Moldova » VIDEO | Comuna Tătăruși s-a îmbogățit cu doi Cetățeni de Onoare. Distincție înaltă primită de primarul Costel Iosub la festivitatea de deschidere a Zilelor Comunei
thomplast

VIDEO | Comuna Tătăruși s-a îmbogățit cu doi Cetățeni de Onoare. Distincție înaltă primită de primarul Costel Iosub la festivitatea de deschidere a Zilelor Comunei

Ieri, începând cu ora 10.00, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului Zilele Rezervației Forestiere. Festivitatea a avut loc la Căminul Cultural Al. Vasiliu din comună în prezența a câtorva zeci de persoane. Preoții slujitori au ținut o slujbă și o cuvântare după care a fost intonat Imnul României. Pe scenă a urcat primarul municipiului care a discutat despre importanța sărbătorii și a prezentat oficialii de marcă care au răspuns invitației.

Este vorba despre Maricel Popa, președinte Consiliul Județean Iași, consilierul județean Mihaela Ivancea, reprezentantul Parlamentului României în teritoriu – deputatul Vasile Acsinte, reprezentantul Guvernului Ministrul secretar de stat din cadrul Ministerului de Mediu – Ionuț Cîmpeanu, ambasadorul Isticioaia Budura Viorel, reprezentantul Primăriei Pașcani – administratorul public Gică Zanet, primari din localitățile apropiate: Constantin Bolohan (Cristești), Costel Cojocaru (Miroslovești), Costel Hugianu (Stolniceni – Prăjescu), Constantin Lupu (Vânători) și viceprimarul din Valea Seacă.

Citește și: Start distracției pentru Tătăruși. Zilele comunei cu activități culturale și artistice

Primarul comunei Tătăruși a trecut în revistă proiectele realizate până în prezent în localitatea pe care o conduce dar și cele care se află în implementare. De asemenea, edilul șef al tătărușenilor a transmis un mesaj cetățenilor plecați la muncă peste hotare rugându-i să se întoarcă acasă.

Costel Iosub a primit din partea președintelui Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, o înaltă distincție. Este vorba despre înmânarea medaliei de argint emisă la 160 de ani cu chipul lui Alexandru Ioan Cuza. Această distincție se oferă foarte rar, doar celor mai buni administratori și la cei mai tenaci primari ai județului.

La rândul să, primarul a oferit titlul de Cetățean de Onoare al comunei atât lui Maricel Popa cât și ambasadorului Isticioaia Budura Viorel.

Cuviosul părinte protopop de Canda Chișcă Gheorghe, protopopul municipiului Pașcani Postolache Pavel și alți preoți din localitate au primit câte o distincție din partea conducerii Primăriei. Felicitați de către primar au fost și copii din Tătăruși care au avut rezultate excepționale la învățătură și la activitățile culturale. Pe lângă flori, diplome, cărți și dulciuri aceștia au primit și o excursie gratuită de două zile, finanțată cu bani de la bugetul Primăriei. Spre final, cei prezenți au asistat la un spectacol de muzică și dansuri populare a tinerilor talente din Tătăruși.

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Alternativa pentru Demnitate Națională – ADN, are coordonator la Pașcani în persoana lui Dragoș Ionescu

Dragoș Ionescu a fost numit astăzi, la Iași, coordonatorul politic al Alternativei pentru Demnitate Națională ...