Acasă » REGIONAL » Pascani » ZIUA NATIONALA A LUPTEI IMPOTRIVA CANCERULUI DE SAN, sarbatorita si la Pascani
pmp

ZIUA NATIONALA A LUPTEI IMPOTRIVA CANCERULUI DE SAN, sarbatorita si la Pascani

În fiecare an, la 1 octombrie se aprind lumini roz care îmbracă cele mai reprezentative clădiri sau monumente din toată lumea. Din 2001, Fundaţia Renaşterea a inclus şi România pe lista celor care produc acest tip de eveniment. Iluminarea reuneşte reprezentanţi ai autorităţilor, organizaţii neguvernamentale, oameni de afaceri, alte personalităţi ale oraşului şi oferă de fiecare dată un spectacol de înaltă ţinută culturală. Iluminarea este transmisă în direct, în programe de știri, purtând mesajul „În octombrie poartă roz, simbolul speranţei”.

Pentru a reaminti femeilor că prin control medical anual, cancerul poate fi învins, evenimentul de iluminare în roz a unor clădiri reprezentative se organizează în peste 70 de țări din toată lumea. Câteva dintre cladirile reprezentative ale lumii care s-au îmbrăcat în culoarea speranței sunt: Empire State Building New York – SUA, Turnul Perla Orientului din Shanghai – China, Muzeul Britanic din Londra – Anglia, Opera din Paris – Franța.

In Pascani, cei de la Primarie au inceput de cativa ani de zile sa scoata in evidenta importanta acestui eveniment. Astfel ca, Asociatia tineretului ortodox roman si Liceul Teoretic „Miron Costin”, sprijiniti de cei de la Primarie, a demarat la nivel local campania pentru prevenirea cancerului la san.

About Eduard PANAIT

Jurnalist

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Parcul industrial Pașcani, la intersecția autostrăzilor A7 și A8, va fi proiectat de grupului Goldbach

Proiectarea parcului industrial de la Pașcani ar putea începe în toamna acestui an. Administrația județeană ...