Acasă » REGIONAL » Pascani »   Cercetaș pentru o Zi
pmp

  Cercetaș pentru o Zi

C.P. Ziua de 23 septembrie va fi o zi în care 100 de copii cu vârste între 7 și18 ani vor putea trăi experiența vieții de cercetaș, alături de voluntarii de la Centrul Local ”Crinii”, Pașcani. Este vorba despre proiectul ”Cercetaș pentru o zi”, realizat împreună cu sprijinul Municipiului Pașcani, acesta fiind modul în care membrii Centrului Local ”Crinii” din Pașcani au ales anul acesta să deschidă anul cercetășesc, dedicând acest eveniment comunității locale.

Astfel, beneficiarii care se vor înscrie pentru a participa la activități vor  avea ocazia să învețe mai multe detalii practice despre organizarea și desfășurarea activităților cercetășești, precum: ridicarea unui cort;  construirea din sfoară și bețe a unor  elemente necesare vieții în camp (cum ar fi un tripod, un uscător de rufe sau o poartă de intrare); realizarea unei vetre pentru foc sau aprinderea focului prin diferite tehnici.

De asemenea, în cadrul atelierului de orientare, copiii vor putea descoperi puncte de interes public și istoric din municipiul nostru, iar în cadrul atelierului de aventură se vor bucura de experiențe inedite și adrenalină, traversând “puntea suspinelor”;

Așa cum le stă bine cercetașilor de pretutindeni, orice ieșire în natură va fi acompaniată de cântece specifice și acorduri de chitară, așadar beneficiarii vor avea posibilitatea să învețe cântece și să le interpreteze  împreună cu cercetașii pășcăneni, realizând momente artistice care vor fi premiate la sfârșitul evenimentului.

Pentru a face parte din această zi antrenantă cu multe activități cercetășești, dedicate copiilor și tinerilor din Pașcani și împrejurimi, tot ce trebuie să facă orice doritor este să se înscrie utilizând formularul publicat pe pagina de facebook, dedicată evenimentului.

Menționăm că pe lângă activitățile și atelierele cuprinse în proiect, voluntarii de la Centrul Local ”Crinii”, care nu vor avea responsabilități directe în organizarea evenimentului ”Cercetaș pentru o zi”, își vor dedica ziua igienizării Parcului Peștișorul. Pregătiți, echipați cu mănuși și saci menajeri, cercetașii păscăneni vor aduna hârtiile, pet-urile, sticle aruncate în zona parcului municipal. Sacii colectați vor fi depozitați în trei puncte stabilite în prealabil cu responsabilii de la S.C.Eco Salubritatea, urmând a fi ridicați de aceștia în ziua următoare. Mulțumim Primăriei Pașcani pentru suportul financiar și pentru asistența oferită în realizarea acestui eveniment! Suntem siguri ca va fi o zi deosebită pentru copiii ce se vor înscrie la activități, că  vor învăța lucruri folositoare și vor trăi experiențe noi, pe lângă partea nelipsită de joacă și veselie. Coordonator eveniment, Denisa Artenie

About Redactia

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

Un drum din Copou a fost blocat! Colaboratorii dezvoltatorului Lucian Caras au blocat strada Antonin Ciolan -FOTO

O stradă din zona Copou a fost blocată de un protest al unor firme care ...