Acasă » Administratie » O nouă încercare eșuată la Primăria Lespezi. Hotărârea primarului adoptată în fals nu a fost votată

O nouă încercare eșuată la Primăria Lespezi. Hotărârea primarului adoptată în fals nu a fost votată

Nici de această dată consilierii locali din opoziție nu au fost de acord cu o hotărâre a primarului PNL – Ioan Lazăr de a fi revocată. Ședința urgentă de joia trecută, în care s-a impus aleșilor din opoziție să voteze o ghidușie administrativă făcută de secretarul general al primăriei s-a dovedit a fi un fiasco.

Unii aleși locali au transmis pentru Jurnalul Regional că pentru revocarea Hotărârii adoptate în fals 7 consilieri au fost pentru, 1 împotrivă în timp ce 7 nu au participat la vot pe acest proiect de hotărâre.

Tot aceștia ne-au precizat că primarul a adus și un jurist în plenul ședinței să explice procedura revocării pe motiv că cei care nu votează nu au înțeles. Prin acest gest nu a făcut practic decât să influențeze votul consilierilor, în contextul în care secretarul general al primăriei este jurist.

Însă, pentru ca un asemenea proiect să fie revocat de aleșii din Lespezi trebuia ca hotărârea să fie întâi votată. Cum acest lucru nu s-a produs nu are cum să fie revocată.

Amintim faptul că într-o ședință de Consiliu Local din luna octombrie, primarul Ioan Lazăr a supus spre aprobare înființarea unor noi posturi la primărie. Gurile rele au zvonit că respectivele posturi ar fi fost cu dedicație. Numai că aleșii din opoziție nu au fost de acord cu proiectul și astfel nu a îndeplinit numărul necesar de voturi.

Cu toate acestea, în procesul verbal al ședinței, s-a trecut că de faptul a fost votat. Practic, s-a produs un fals în acte. Tocmai de aceea consilierul local Ioan Paiu a făcut plângere penală și a atacat hotărârea. Acum, primarul și secretara cer ca acel fals să fie recunoscut de consilier ca fiind o greșeală. Adică revocarea hotărârii! Altfel spus, asumarea este dată prin vot pe Consiliul Local. Până în prezent o parte din consilierii au blocat acest demers.

Mai multe pe acest subiect puteți urmări mai jos:

♦ Ilegalitatea din Primăria Lespezi nu a trecut de votul consilierilor locali. Primarul insistă cu o nouă ședință

Plângere penală la Primăria Lespezi. Primarul și protejații lui acuzați de abuz în serviciu, fals și uz de fals în înscrisuri

 

About Catalin MIHAILA

Jurnalist Redactor - șef

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Verificare antispam *

x

Vezi și

În prag electoral, Pintilie anunță că se fac demersuri pentru reabilitarea Lacului pășcănean „Peștișorul”

În prag electoral, după trei ani de stagnare, actuala conducere a Primăriei Pașcani anunță într-o ...