La o primă vedere, rețeta de clătite pare la îndemâna tuturor. Cu toate acestea, există câteva trucuri pentru ca un aluat de clătite să iasă ca la carte. Apoi, lucrurile sunt foarte simple. Le poți umple cu ce vrei, de la cremă de brânză și somon, până la ciocolată sau gem.
O clătită cu cocoloașe este o clătită eșuată. Pentru a preveni acest lucru, poți să treci aluatul printr-un sită fină sau o strecurătoare.
Pentru a obține clătite subțiri, adaugă apă minerală sau sifon. De asemenea, este esențial să lași aluatul să se odihnească, astfel încât amidonul din făină să se umfle și să absoarbă lichidul. Această regulă va asigura o textură suficient de densă, uniformă și cremoasă. De asemenea, nu te apuca să faci clătite dacă nu ai o tigaie antiaderentă. Se poate, dar lucrurile nu vor merge la fel de bine și s-ar putea să îți iasă niște clătite foarte uleioase, pentru că vei avea nevoie de grăsime ca să nu se prindă de fundul tigăii.
Întâi, trebuie să amesteci ingredientele lichide într-un castron: puțin lapte, câteva ouă și puțină apă minerală. Apoi adaugă ingredientele uscate: făină și un praf de sare. Depinde de tine dacă vrei să adaugi zahăr sau nu, acesta este un ingredient opțional. Dacă nu ai de gând să le umpli cu ingrediente sărate, poți adăuga și puțină esență de vanilie sau de rom.
Aluatul pentru clătite poate fi păstrat timp de 48 de ore în frigider într-un castron acoperit cu folie alimentară.
Alt truc este să cerni făina și să încorporezi laptele treptat, amestecând în mod constant. Folosește un tel ca să nu ai cocoloașe. Alt truc este să folosești lapte și ouă la temperatura camerei.
Cum știi că aluatul are consistența potrivită? Ia un polonic, scufundă-l în aluat, scoate-l și verifică cu degetul pe spatele polonicului. Urma degetului ar trebui să rămână. Un truc pentru clătite delicioase este să folosești lapte cu multă grăsime. Nu folosi lapte degresat, pentru că nu e recomandat.
Cât timp ar trebui să odihnească aluatul? Ideal ar fi 1-2 ore la temperatura camerei. Cu cât ai amestecat mai mult aluatul, cu atât timpul de odihnă ar trebui să fie mai lung.
Apoi, tigaia trebuie să fie la temperatura potrivită: dacă e prea rece, aluatul nu se va găti și va fi dificil de întors, dacă e prea fierbinte aluatul se va coagula înainte de a se întinde corespunzător și se poate supra-găti rapid.
Citeşte mai mult pe stirileprotv.ro.